Horecatrefpunt Fort Liefkenshoek

Realization jan 4, 2018

Terug naar overzicht

Type

Locatie

Klant

presentatie 04_445

ontwerp horecatrefpunt Fort Liefkenshoek

Ontwerp :   architect  Wim Heylen

uittekening 3d : architectenbureau  Lingier-Kriekemans

Uitgangspunt bij het ontwerp is de inplanting op de lijn van de verdwenen zuidelijke keermuur, waarvan de 2 hoektrappen van bastion II en III nog aanwezig zijn. Bij de restauratie van de keermuur zullen deze hersteld worden. Het gabarit is gebaseerd op de dwarsdoorsnede van de zuidelijke walvorm. De zaal voor 70 personen is open tot de ‘walkruin’ met 1 monumentaal spant zodat het volume van de wal kan worden aangevoeld. Er zijn volledig opengesneden gevels in de keermuur naar het “terreplein”, de kruin naar de speeltuin en zuidzijde naar de “escarpe”, met telkens een terras gekoppeld.

contacteer ons voor meer informatie